29 mei 2013 – Lezing Walter Maas Huis

Lezing over recente ontwikkelingen in de hedendaagse muziek, voor een groep van vrienden en ondersteuners van het Walter Maas Huis.

Dit huis stond vroeger bekend als Huize Gaudeamus, gebouwd door de componist Julius Röntgen in Bilthoven in de vorm van een concertvleugel met opstaande klep. Later kwam Walter Maas daarin wonen en organiseerde van daaruit de Stichting Gaudeamus voor hedendaagse muziek. Tal van jonge componisten kwamen in de jaren vijftig en zestig in Bilthoven bijeen om over de laatste stand van de muziek te praten, niet zelden bijgestaan door gasten als Luciano Berio of Karlheinz Stockhausen.

29 mei 2013, 20.00 uur
Walter Maas Huis/Huize Gaudeamus, Bilthoven

Leo Samama © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress